VERSTAPPEN GENOMINEERD VOOR TALENT VAN HET JAAR.

Max Verstappen is door het NOC*NSF genomineerd voor de titel Talent van het jaar. De Limburger wordt hiermee beloond voor een meer dan geslaagd debuutjaar in de autosport.

De zoon van Jos Verstappen maakte aan het begin van dit jaar pas zijn debuut in de autosport, maar wist met tien overwinningen uiteindelijk meer zeges dan wie dan ook te behalen in het Europees Formule 3-kampioenschap. De 17-jarige Limburger schreef daarnaast ook de Zandvoort Masters op zijn naam, en werd dankzij zijn sterke prestaties meteen beloond met een Formule 1-contract voor 2015 bij het team van Toro Rosso. Verstappen zal daarmee de jongste debutant ooit worden in de koningsklasse van de autosport.

Verstappen krijgt in zijn categorie concurrentie van mountainbiker Michiel van der Heijden en skiffeuse Ilse Paulis. Zij werden dit jaar in hun discipline beiden wereldkampioen bij de junioren. De winnaars zullen op dinsdag 16 december tijdens het NOS NOC*NSF Sportgala in Amsterdam bekend worden gemaakt.

Meerdere nominaties voor Verstappen

Een dag voor het Sportgala maakt Verstappen ook al kans op een andere prijs. Het Red Bull-talent is door de Provincie Limburg namelijk genomineerd voor de titel van Limburgs Sportman 2014. Verstappen zal het op moeten nemen tegen wielrenners Tom Dumoulin en Mike Teunissen. De uitreiking vindt plaats op maandag 15 december.

De fotofinish van Verstappen en Antonio Giovinazzi tijdens het voorlaatste F3-weekend in Imola, waar Verstappen in de laatste meters van de race de Italiaan alsnog wist te verslaan in de strijd om de tweede plek, is door de FIA tenslotte genomineerd voor Actie van het jaar.