THE PROPHET STAAT OOK ACHTER HOUSE of DJ’S.

#

PERSBERICHT

De Godfather of Hardstyle gaat samenwerken met HOUSE of DJ’S


Verbreding support voor HOUSE of DJ's

Breda, 14 november 2016 - De Godfather of Hardstyle, The Prophet, kondigt zijn samenwerking aan met HOUSE of DJ’s. Nadat diverse deejays uit de Electronic Dance Music - waaronder de wereldberoemde Tiësto - achter het concept gingen staan, wordt het draagvlak voor HOUSE of DJ’s nu verder vergroot met een grote artiest uit een belangrijke subscene.

HOUSE of DJ's moet met een Dutch Dance Experience, DJ Centre en horeca concept internationaal een bedevaartsplaats worden waar jaarlijks circa 150.000 liefhebbers van Dutch dance in al zijn vormen naar toestromen. Medio 2017 zal in Breda gestart worden met de bouw van deze locatie.

Verrijking HOUSE of DJ's
Initiatiefnemer Arnold van der Leden is bijzonder blij dat The Prophet HOUSE of DJ's omarmt: “Dov Elkabas is een grote naam binnen de hardcore-gabberstijl. Zo niet de grootste, want hij stond echt aan de basis van de Hardstyle. Dit is de enige subcultuur die in Nederland is ontstaan en van daaruit de hele wereld is overgegaan. Weer iets om trots op te zijn en daarom verdient dit absoluut een plek in HOUSE of DJ's. Door de samenwerking met The Prophet, wordt ons draagvlak nog groter, nog breder. Een mooie verrijking waar we bijzonder trots op zijn.”

Hardcore tribute
Afgelopen zaterdag 12 november, vierde The Prophet zijn 30-jarige artiestenbestaan. In the North Sea Venue in Zaandam werd hij, tijdens zijn optreden van 22.00 tot 06.00 uur, door een uitzinnige menigte geëerd. Voorafgaand aan zijn optreden, werd zijn support officieel en kreeg hij het artwork van HOUSE of DJ’s dat van hem gemaakt is overhandigd. The Prophet: “Wat ik zo goed vind aan HOUSE of DJ’s, is dat de pioniers die ooit aan de wieg stonden van de huidige Dance industrie kunnen vertellen wat zij ervaren hebben. We kunnen anderen leren hoe deze industrie tot stand is gekomen. Dus niet vanuit een promoter, maar juist vanuit het perspectief van dj’s zelf. Juist daarvoor is HOUSE of DJ’s bedoeld. Dat maakt het zo uniek.”

Nederlandse roots en trots
Vanuit Nederland is de hardcore-gabberstijl de hele wereld overgegaan. In 2002 werd vanuit de underground de Rotterdamse gabber style mainstream en vond in korte tijd overal ter wereld deze snelle dance style volgelingen. Ondanks dat de hardcore-gabberstijl varianten binnen de hardere house style niet meer direct bestaan, zijn er nog steeds in Nederland en ver daarbuiten veel fans van afgeleide genres als Hardstyle. Vanuit bedrijven in Nederland wordt deze dance style wereldwijd gepromoot en uitgezet via feesten en het uitbrengen van muziek. In Europa zijn in elk land verschillende clubs die Hardstyle omarmen. Maar ook buiten Europa zijn de Nederlandse organisatoren in de Hardstyle actief. Onder andere in Zuid-Amerika, Azië en Australië is er op dit moment een sterke aanwas van fans van deze van oorsprong Nederlandse dance style te zien.

Een van de leidende wereldwijde labels op dit gebied is het in de Meern gevestigde Scantraxx Recordz, opgericht door The Prophet in 2002. Over de jaren heen hebben alle grote hardstyle artiesten muziek uitgebracht op Scantraxx Recordz, zoals Headhunterz, Noisecontrollers, Wildstylez, Brennan Heart en vele anderen.