Aartsenfruit hoogste nieuwkomer.

#

PERSBERICHT

Aartsenfruit hoogste nieuwkomer in Hillenraad100


Nummer 62 in de top 100 meest toonaangevende ondernemingen in de tuinbouw

Breda, 29 oktober 2016 - Tijdens het Hortigala van het Jaar heeft Aartsenfruit gisteravond de onderscheiding van ‘Hoogste Nieuwkomer’ binnen de Hillenraad100 behaald. De Hillenraad100 omvat de jaarlijkse ranking van de honderd meest toonaangevende ondernemingen in de tuinbouwsector. Op deze lijst neemt Aartsenfruit nu – onverwacht - de 62e plek in. Dit was reden dat Jack Aartsen, directeur van Aartsenfruit, een van de extra awards mocht ontvangen.

Lucille Werner overhandigde de award aan Jack Aartsen, die aangaf ontzettend trots te zijn op de hele organisatie. De hoogste nieuwkomer in de lijst werd door de Hillenraad100 ‘verrassend’ genoemd. Waarom Aartsenfruit niet eerder in de lijst voorkwam, wordt uitgelegd in het juryrapport. “Enerzijds kijken we zelf inmiddels breder dan louter glastuinbouwproducten, anderzijds is fruit erg ‘hot’. Indrukwekkend zijn de prestaties van Aartsenfruit in Azië. Daar is een sterke omzetstijging genoteerd. En dat terwijl het verkoopkantoor in Hong Kong pas vier jaar actief is. In alles oogt Aartensfruit modern en eigentijds, tot en met het fraaie magazine ‘Refresh’. Deze hoogste nieuwkomer in onze lijst heeft zonder meer de aardigste tagline van allemaal: ‘Als het om vers gaat, gaat Aartsenfruit het verst van allemaal’. Aartsenfruit wil inderdaad het verst gaan in service, kwaliteit en klanttevredenheid. Het duurde even, maar hier is dan deze absolute aanwinst voor deze lijst.”

Over Hillenraad100
Al sinds 2003 is Hillenraad100 de monitor van ontwikkelingen in de Nederlandse horti-sector. De Hillenraad100 signaleert, duidt en blikt vooruit. Jaarlijks wordt de lijst met de top 100 in de branche samengesteld. Slechts 1 procent van de ondernemingen in de Nederlandse tuinbouwsector haalt de Hillenraad100. Een notering in de lijst is een erkenning voor toonaangevend ondernemerschap. Deze ondernemingen tonen visie, durf en ondernemerschap en zijn een baken voor de sector. Hillenraad100 beoordeelt de ondernemingen op basis van strategie, marktpositie, organisatie performance, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Het bedrijfskundige model heeft een bredere scope en beoordeelt in totaal op negentien factoren. Naast onderzoek wordt een team specialisten ingezet, het Expertcomité. Zij voegen naast de technische analyse het sentiment van de markt toe, net als bij een notering op de aandelenbeurs.