MAX VERSTAPPEN SCHRIJFT GESCHIEDENIS.

#

Formule 1-rijder Max Verstappen gaat met een unieke prestatie de geschiedenisboeken in. De pas 17-jarige Nederlander van Toro Rosso eindigde tijdens de Grote Prijs van Maleisië als zevende en werd daardoor de jongste coureur uit de geschiedenis die punten scoorde tijdens een Formule 1-race.

Na een voorzichtige start zakte Verstappen voor een paar rondes terug naar plek 12, maar door dat gegeven liet de Limburger zich geen moment uit het veld slaan. Na 18 ronden lag hij zelfs weer gewoon op zijn beginpositie, P6.

Mooie inhaalmanoeuvre
Na twintig ronden ging Verstappen voor de tweede keer de pitstraat in. De Nederlander viel iets terug, maar was Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg snel weer voorbij nadat hij terugkeerde op de baan. Vooral de inhaalmanoeuvre waarmee Verstappen de Australiër Ricciardo achter zich liet, maakte diepe indruk.

In het vervolg hield de Limburger prima stand. Na 42 ronden ging Verstappen op voor zijn derde stop. Het ging nog bijna mis bij het betreden van de pitstraat, maar hij hield zijn bolide onder controle. Verstappen bleef teamgenoot Carlos Sainz (achtste plek) voor en reed met zijn bolide naar de zevende plek. Die eindklassering levert de zoon van Jos Verstappen 6 punten op.

Creative ideas generate more effective sponsorships.
Contact: lodewijk@gr8industries.com