GR8 INDUSTRIES AAN DE SLAG VOOR SLALOMSKIËR STEVEN THEOLIER, KLEINZOON VAN JAN JANSSEN.

#


GR8 Industries gaat alpineskiër Steven Théolier helpen met het vinden van partners. Steven komt vanaf komend seizoen in actie voor Nederland. De 25-jarige atleet, die tot deze winter voor zijn geboorteland Frankrijk skiede, heeft ook een Nederlands paspoort.

Zijn opa is de fameuze oud-wielrenner Jan Janssen, die in 1968 de Tour de France won. Zijn kleinzoon is gespecialiseerd op de slalom en haalde in 2012 zijn beste resultaat: een 15e plek bij de World Cup in Madonna di Campiglio.

“In de zomer van 2013 heb ik bij een training mijn voorste kruisband gescheurd. Daardoor ben ik een jaar uit de running geweest. Toen ik weer kon skiën, had ik er nog steeds veel last van”, aldus Steven. Inmiddels is hij pijnvrij, maar nog niet terug op zijn oude niveau. Daardoor verloor hij zijn World Cup-startplek en mag hij geen deel meer uitmaken van de Franse selectie.

Voor Nederland kan hij wel in de World Cups starten. Voor de trainingen en wedstrijden sluit hij aan bij de Zweedse selectie, waar zijn vader als bondscoach aan de slag gaat. De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) zal hem zoveel mogelijk faciliteren en is uiteraard blij met de komst van het skitalent. Om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning moet hij volgens de richtlijnen van de NSkiV en sportkoepel NOC*NSF eerst aan een aantal voorwaarden voldoen.

Steven is vastberaden om komend seizoen weer een stap te zetten. “Mijn droom is natuurlijk om mee te doen met de Olympische Spelen van PyeongChang. Daarvoor heb ik nog twee winters, maar eerst is het zaak om terug te komen in de top 30 bij de World Cups.”