ERBEN WENNEMARS AMBASSADEUR FORZA REFURBISHED

#

GR8 Industries mocht voor Forza Refurbished de campagne met Erben Wennemars ondersteunen. Het resultaat is een uitgesproken uitspraak van een betrokken BN'er en gedegen onderzoek door Markteffect dat zijn verhaal verder onderbouwt.

"Fuck materialisme. Maar wél een iPhone graag."

Breda, 27 oktober 2016 - Erben Wennemars voert de nieuwe campagne aan van Forza Refurbished voor herbruikte iPhones die morgen van start gaat. Hij is niet de enige Nederlander die niet bereid is de hoofdprijs te betalen voor de iPhone 7. Uit representatief onderzoek door marktonderzoeksbureau Markteffect onder bijna 1.000 Nederlanders, geeft 87% aan de iPhone niet te willen hebben. De prijs blijkt voor deze groep de grootste bottleneck te zijn (84%).


Het is voor velen zelfs een principe kwestie. 40% zegt de prijs 'belachelijk hoog' te vinden. De nieuwste iPhone kost tussen de
€ 769 en meer dan € 1.000. Dit is voor veel mensen een brug te ver.

Materialist, maar niet tegen elke prijs
Ook Erben Wennemars laat dit keer de hoofdprijs aan zich voorbij gaan. Hij treedt naar voren als ambassadeur van refurbished Apple producten voor Forza Refurbished en maakt de stap van duur naar duurzaam. Erben Wennemars: "Ik herken de logica die uit dit onderzoek naar voren komt. Die is volgens mij typisch Nederlands. Tuurlijk. Ik houd van de goede dingen in het leven. Ik wil volop genieten. En natuurlijk heb ik een fijne auto, een lekker huis, een toffe racefiets en ja, ik heb ook een iPhone. Misschien zou je me daarom wel een materialist kunnen noemen. Als je materialist tenminste uitlegt als iemand die van mooie spullen en innovaties houdt. Maar ergens houdt het op. Ik ben niet iemand die tegen elke prijs het mooiste, nieuwste of duurste wil bezitten. Dan schurkt materialisme mij te veel tegen ‘overspending’. Tegen belachelijk veel geld uitgeven voor materiële zaken. Voor de buitenkant, de buitenwereld. Dat vind ik idioot. En, te veel geld uitgeven vind ik onzin. Verkwisting. Geld weggooien. Dat is niet goed voor je portemonnee. En ook niet goed voor het milieu. Want voor al het nieuwe dat wordt gemaakt, moet het oude weer verdwijnen. Van duur naar duurzaam: twee vliegen in één klap. Daarom zeg ik: Fuck materialisme. Maar wél een iPhone graag."

# #