EERSTE SMARTWATCH MET UITERLIJK LUXE HORLOGE: TAG HEUER CONNECTED.

BREDA - De TAG Heuer Connected is de eerste smartwatch ontworpen door een gerenommeerd horlogemerk. Gemaakt voor liefhebbers van stijlvolle, luxe horloges, die tegelijkertijd niets willen missen qua moderne techniek. De Zwitserse horlogefabrikant is hiervoor een samenwerking aangegaan met Intel, die voor het eerst de technologie van een smartwatch levert. En met Google, waardoor de wereld van Android Wear toegankelijk wordt. Om de noviteit te benadrukken heeft TAG Heuer voor slechts 1 exclusief verkooppunt in de Benelux gekozen: dé concept store voor horloges en juwelen, House of Pertijs in Breda. De eerste levering, die mid december binnenkomt, is reeds uitverkocht.

16e51185f4bfdba86a6561ed5989f1b4_f125.jpg


Horloge met vele gezichten
Niets is wat het op het eerste oog lijkt bij de TAG Heuer Connected. Wat een conventionele, analoge chronograaf lijkt te zijn, blijkt in werkelijk een digitale wijzerplaat die door levensechte licht- en schaduweffecten niet snel als zodanig herkend wordt. Paul Pertijs, eigenaar van House of Pertijs is ontzettend blij met dit bijzondere horloge in zijn aanbod: “Interessant is dat je verschillende wijzerplaten kunt downloaden van Google Play. Alle designs hebben uiteraard een overduidelijk TAG Heuer Carrera signatuur. Drie daarvan worden standaard meegeleverd. Daarnaast kun je ook makkelijk de achtergrondkleur switchen en kiezen uit zwart, diepblauw en parelwit. Op deze manier krijgt één horloge letterlijk vele gezichten.” De horlogekast heeft verder een forse diameter van 46 mm en combineert een kast gemaakt van licht, maar sterk titanium met een saffierglazen scherm. Het horloge wordt standaard geleverd met een zwart rubberen band, maar is verder te personaliseren met bandjes in zes andere kleuren die separaat kunnen worden aangeschaft.

Beauty met brains
Achter het uiterlijk van een ‘traditioneel’ horloge zit een wereld vol smartwatch technologie verborgen. Toch blijft het elegante ontwerp en de horlogefunctie leading. Informatie van verschillende apps worden subtiel en mooi geïntegreerd in het design weergegeven op 12, 6 en 9 uur. Wil je meer informatie, dan raak je simpelweg de wijzerplaat aan en verschijnt de app goed leesbaar op het volledige scherm. Standaard zijn apps geïntegreerd die passen bij een horloge: agenda, stopwatch en wekker, maar ook muziek en een stappenteller. Daarnaast zijn een aantal eigen TAG Heuer apps geïnstalleerd, zoals Insiders (lifestyle) en RaceChrono Pro (motorracing). Duizenden andere apps zijn eenvoudig verkrijgbaar via Google play en naar wens te downloaden op dit horloge met 4GB geheugen. Paul Pertijs: “Zo kun je denken aan functies zoals Google maps, Translate of Search, die je ook met je stem kunt bedienen.” Audio streaming, Bluetooth en Wifi zijn mogelijk dankzij de intelligentie die Intel levert. Ook is het horloge makkelijk te synchroniseren met een telefoon en zal - net als een telefoon - bijna dagelijks opgeladen moeten worden.

Een horloge voor altijd
Paul Pertijs besluit: “Om de levensduur van deze smartwatch aanzienlijk te verlengen heeft TAG Heuer een biizonder slimme constructie bedacht. Als de software verouderd is, dan kun je dit horloge na de garantieperiode van twee jaar inwisselen voor een mechanische variant, met bijbetaling uiteraard. Zo kan TAG Heuer dubbel en dwars claimen dat ze het eerste tijdloze smartwatch horloge hebben.”

De adviesprijs voor dit horloge bedraagt € 1.350,-. De eerste levering van horloges is reeds gereserveerd voor geïnteresseerden. Voor de tweede levering is ook al een wachtlijst.www.houseofpertijs.nl