IN DE KEUKEN VAN DE WOONING ZESDAAGSE.

Wooning, een keten keuken- en badkamer speciaalzaken in de regio Rotterdam, is opvolger van de Staatsloterij als hoofdsponsor van de Zesdaagse van Rotterdam. Een slimme keuze. Wooning wil graag behoren tot de Rotterdamse iconen. En dan is het een uitstekende keuze om waarden te ontlenen aan een bestaand Rotterdams icoon als de Zesdaagse.

Screen_Shot_2017-01-25_at_12.21.09.png


Het feit dat je als naamgever verbonden bent aan een event van deze omvang en met deze beleving, doet veel goeds voor merkbekendheid en merkbeleving.

Om de juiste aandacht en betrokkenheid binnen de doelgroep van Wooning te krijgen, ondersteunden wij Wooning op het gebied van social media. Vanuit het concept ‘Een kijkje in de keuken van de Wooning Zesdaagse’ ontwikkelden we videocontent en activaties die met name via Facebook de doelgroep opzochten.

Social media lenen zich uitstekend voor targeting. In andere woorden: op basis van specifieke kenmerken van je doelgroep exact deze mensen bereiken. Dat is bijzonder efficiënt en effectief. Daarnaast is social media erg goed meetbaar. Cijfers bewijzen of je campagne goed was. In dit geval lieten zowel de verkoopcijfers in de showrooms als de social media statistieken zien dat we deze campagne met recht een groot succes mogen noemen. Voor herhaling vatbaar. En dat komt goed uit want ook de komende 2 jaar is Wooning hoofdsponsor.

Naast bekendheid en beleving heeft Wooning de Zesdaagse ook groots ingezet op het gebied van hospitality. Vele relaties waren te gast en konden een kijkje nemen in de keuken van de Zesdaagse. Dat is te gek. Je staat letterlijk aan de baan en voelt de renners voorbij razen (tot wel 70 km/uur). Aanraakbaar en indrukwekkend. Het summum is natuurlijk om zelf een rondje over de baan te fietsen. En ook die mogelijkheid liet Wooning niet onbenut.

#


Uit ervaring kunnen we inmiddels melden dat baanwielrennen geweldig stoer is. Door zelf over deze baan te fietsen, steiler dan de Alpen, zonder rem en met een vast verzet, krijg je toch weer meer waardering voor Nederlandse toppers in Rio als Elis Ligtlee (goud) en Mathijs Büchli (zilver). En natuurlijk Laurine van Riessen die op onvergetelijke manier het randje van de sport opzocht. Letterlijk.

#

Sponsoring is geen doel maar een middel om je doelstellingen te bereiken. Wij benaderen dit soort campagnes dan ook altijd vanuit business doelstellingen en merkstrategie. Een gouden combinatie. Wooning is er in geslaagd om met dit sport-event op verschillende vlakken te bouwen aan hun merk en business. Een zeer geslaagde business case waar we met veel plezier (en resultaat) aan hebben bijgedragen.