SPORTSPONSORING IS KINDERSPEL

Bij sportsponsoring wordt vaak gedacht dat het complex en exclusief is en alleen weggelegd voor bedrijven met een stevig budget. Maar niets is minder waar. Het is o zo gemakkelijk om sportsponsor te worden en in de meeste gevallen helemaal niet duur. Sterker nog, de belangrijkste vorm van sportsponsoring is al vanaf ongeveer € 340,- beschikbaar.

ING, ABN AMRO, Rabobank. Het zijn de banken die ik als voorbeeld noem omdat het me opvalt dat ze dezelfde kant op manoeuvreren; ze worden steeds actiever in de breedtesport. In het verenigingsleven. En dat is niet voor niets. Sport is meer dan alleen topsport. De breedtesport is een belangrijk fundament voor ons maatschappelijk bestaan. Samenwerken, fysiek sterk worden, knokken om iets te bereiken, doorzetten, sociaal ontwikkelen, lol maken. Allemaal aspecten die een positieve bijdrage leveren aan onze ontwikkeling. En aan de manier waarop we in de wereld staan en met elkaar omgaan. Sport is dus niet alleen prachtig om naar te kijken. Maar nog veel belangijker om aan deel te nemen.

Mooi dus dat grote sponsors ook dit segment van de sport opzoeken en ondersteunen. Natuurlijk zit er bij hen echt een ROI-doelstelling achter. De sponsor managers in kwestie zullen zeker moeten oplepelen dat ook deze sponsoreuro’s voldoende rendement hebben opgeleverd voor de betreffende bank. Maar daar zie ik geen enkel probleem in. Het mes snijdt in dit geval aan 2 kanten.

Sportsponsoring_is_kinderspel_2.jpg

Wij ondersteunen een aantal juniorteams met ons kinderkledingmerk SuperRebel Kidsgear. Wat onze ROI daarvan is? Kinderen die met een grote glimlach op hun gezicht de shirts aantrekken. En vervolgens elke wedstrijd als een hecht en trots team samen het veld op lopen om de tegenstander op sportieve manier op te rollen. En als die overwinning dan eens niet het geval is, is de lol er achteraf echt niet minder om. Zo hoort sport te zijn. Positieve energie. Hoe ging ie ook al weer…, ‘sommige dingen zijn onbetaalbaar…’? Welk bedrijf wil daar nu geen bijdrage aan leveren? Dus kom op, wordt sportsponsor. Hoe meer we er met z’n allen aan doen, hoe beter de wereld wordt. Kinderspel.

Geplaatst op 10 mei 2016 // door Berry