NEDERLANDSE TOPSPORTERS DIE JE MOET VOLGEN IN 2017

2017 is alweer in volle gang. Alle goede voornemens zijn weer overboord gegooid en we kijken al halsreikend uit naar de lente. Want deze donkere, gure en grauwe dagen mogen best wel weer plaats gaan maken voor wat meer vrolijkheid en licht. Want dan heb je vast en zeker weer wat meer zin om te sporten. Grote kans dat ‘meer sporten’ op je goede-voornemens-lijstje stond. Om je toch wat inspiratie te geven om die sportkleren ergens achteraan uit je kast te trekken, hebben we een fijn lijstje voor je samengesteld. Hiermee ontsnap je even uit je winterse dip.

Laat je inspireren en motiveren door deze topsporters van eigen bodem. En natuurlijk niet alleen om zelf meer te sporten. Maar te leren van hun tomeloze doorzettingsvermogen, kracht, inspiratie en motivatie. Naast het feit dat ik als sportliefhebber al deze accounts persoonlijk heel leuk vind om te volgen, zijn deze sporters ook een voorbeeld voor andere sporters. De content die ze delen is interessant voor zowel fans als eventuele sponsors. Ook de combinatie tussen privé en sport maakt deze sporters menselijk en is het geen ver-van-mijn-bed-show meer. Fans, bedrijven en sponsors komen zo dichterbij de sporters.

Hit the like button! Deze Nederlandse topsporters moet je in 2017 op Instagram volgen.

Dafne Schippers
Eigenlijk hoeven we hier niet zo heel veel over te vertellen. Daphne is inspiratie. Dat deelt ze door haar trainingsregime te laten zien. Maar ook door iets van privéleven te laten zien. Dat maakt haar menselijk. En voor gezonde eetinspiratie ben je bij Dafne en haar @Dafnelikes kanaal ook helemaal aan het goede adres. Volg haar weg naar het WK Atletiek in Londen dit jaar. Waar ze haar titel op de 200 meter gaat verdedigen.


Churandy Martina
Als je van Churandy niet instant een brede glimlach op je gezicht krijgt, dan weet ik het ook niet meer. Wij zijn in elk geval fan van deze opper-positiviteit-koning. Ook Churandy traint op dit moment voor het WK Atletiek in Londen dit jaar.

FOCUS!!

A photo posted by martina200m (@martina200m) on


Max Verstappen
Dat Max op ons lijstje staat, dat is geen verassing. Wij zijn ook mega trots dat we voor Max mogen werken. De hele wereld praatte afgelopen jaar over Max Verstappen. Als jongste Formule 1 winnaar van de wereld, zijn legendarische inhaalrace én uitgeroepen als sportman van het jaar 2016, kunnen wij niet meer wachten tot het nieuwe raceseizoen begint. Want 2017 belooft weer een heel spannend jaar voor Max en zijn team te worden. Hoe hij ‘keeps on pushing’ en zich voorbereid op de start van de Formule 1 in maart? Dat zie je via zijn Instagram-account.

No pain, no gain #keeppushing

A photo posted by Max Verstappen (@maxverstappen1) on


Ireen Wüst
Met een kersverse EK Allround titel op haar naam, traint deze vrolijke Brabantse ‘kei’-hard voor om wederom weer de beste te worden. Want volgende jaar barst het Olympische Wintercircus in los. En daar willen we natuurlijk Ireen ook met een paar mooie plakken om haar hals zien. Leuk om haar weg hier naartoe te volgen. En wij gaan zelf ook glimlachen als we de vrolijke plaatjes op haar Instagram-account zien.


Eva de Goede
Dit jaar vindt het EK Hockey in Nederland plaats. En onze hockeydames behoren natuurlijk tot de favorieten voor de titel. Naast een geweldige hockey-ster, is Eva ook een ontzettend stoere chick, die de moeite waard is om te volgen. Ze traint kneiterhard, maar laat ook zien dat ze nog een heel leuk leven naast hockey heeft.

Pretty Fly (for a White Guy) ✌️???? #MissYou #IceBath #LlandudnoBeach

A photo posted by Eva de Goede (@degoedeeva) on


Wout Poels
Wout heeft de gunfactor. Als dé man die Chris Vroome naar zijn zege in de Tour de France hielp, is deze wielrenner van Team Sky eentje voor op je must-followers-list. In zijn korte vlogs op Instagram neemt hij je fietsend mee de hele wereld over.

(B)Vlog✅ Real life soap @eliaviviani part one: how to do your hair????????

A video posted by Wout Poels (@wout.poels) on


Laura Dijkema
Het kan je niet ontgaan gaan zijn afgelopen zomer. De volleybaldames zijn hot. Ze deden het fantastisch tijdens de Olympische Spelen in Rio. Deze stoere chicks hebben ballen, maar ze zijn ook nog eens spontaan en bereikbaar. En dat zie je terug op het Instagram-account van Laura.

Qualified for the FINAL FOUR of the Coppa Italia #Igorvolley #novara #legavolleyfemminile

A photo posted by Laura Dijkema (@lauradijkema) on


Tess Wester
Niet alleen de volleybaldames scoorden goed op de Olympische Spelen. Ze ziet er heel lief uit. Maar de mega felle ‘kreten’ van Tess Wester tijdens de zenuwslopende handbalwedstrijden laten zien dat deze dame meer is dan alleen maar lief. Ze is op en top sportvrouw en gaat er helemaal voor tijdens een wedstrijd. Met haar altijd leuke hashtags bij haar foto’s is Tess een feestje om te volgen.


Dorian van Rijsselberghe
Oftewel Life of Dorian. Deze windsurf-held uit Texel, woont in Amerika is een familieman en verliest bijna nooit zijn hagelwitte glimlach. Maar twee gouden medailles op de Olympische Spelen win je niet zomaar. Daar moet keihard voor gewerkt worden. Ook dat zie je terug in the Life of Dorian. En geef toe, een surfdude volgen op Instagram is voor ons vrouwen totaal geen straf.


Rico Verhoeven
Een Brabantse must follow mag niet op dit lijstje ontbreken. Kickbokser Rico Verhoeven is voor niemand bang en dat straalt hij uit. Zijn overwinning op Badr Hari kun je niet gemist hebben. Alleen er is meer. Het mooie van zijn Instagram-account? De combinatie tussen het rauwe kickbokser’s leven en zijn liefde voor zijn gezinnetje.

Wie is/wordt jouw inspiratiebron voor 2017?

Geplaatst op 13 jan. 2017 // door Marlou